De mogelijkheden om keukenmonteur te worden

Het DB Vakcollege is het opleidingscentrum van DB KeukenGroep. In dit opleidingscentrum bieden wij een tweetal opleidingsmogelijkheden aan. Een opleiding is gericht op schoolverlaters die aan het begin van hun loopbaan staan en graag keukenmonteur worden via een BBL-opleiding. De andere opleiding is gericht op mensen die al werkervaring hebben en zich graag willen omscholen tot keukenmonteur.

Op deze pagina vind je meer informatie over deze opleidingen, het ontstaan van het DB Vakcollege en over het werken bij DB KeukenGroep.

Vacature-Keukenmonteur

BBL-opleiding tot keukenmonteur

Schoolverlaters kunnen een BBL-opleiding tot keukenmonteur volgen. Deze opleiding wordt gevolgd aan het Hoornbeeck College in Amersfoort. Tijdens deze opleiding ben je in dienst van DB KeukenGroep en ga je met een ervaren collega vier dagen per week op pad om keukens te monteren of service te verlenen.

Op het Hoornbeeck College krijg je één dag in de week praktijk- en theorielessen. De opleiding duurt 2 jaar en na afronding van de mbo-opleiding kun je zelfstandig aan de slag als keukenmonteur bij DB KeukenGroep.

Lees meer over deze opleiding
BBL-opleiding-keukenmonteur aan het DB Vakcollege

Je omscholen tot keukenmonteur

Stel, je wilt graag keukenmonteur worden. Maar je hebt geen relevante werkervaring of opleiding. Dat is geen probleem. Bij ons kun je een gedegen interne opleiding volgen tot keukenmonteur. Ook als je al keukenmonteur bent en je wilt doorontwikkelen in het vak kun je een opleiding volgen aan het DB Vakcollege. 

In kleine groepen en op een informele manier leer je in korte tijd alles over de montage van keukens, zowel de basiskennis als de fijne kneepjes van het vak. Je leert dit samen met collega’s en onder begeleiding van een ervaren trainer.

Lees meer over deze mogelijkheid
DB Vakcollege - training in kleine groepen met ervaren trainer

Wat is het DB Vakcollege?

Om te zorgen voor een gedegen opleiding en goede doorontwikkeling van onze monteurs hebben wij een eigen opleidingscentrum ontwikkeld, het DB Vakcollege. Een uniek concept waarbij onervaren en beginnende keukenmonteurs de mogelijkheid hebben om nieuwe vakkennis op te doen en het vak te leren. 

Ervaren monteurs volgen bij ons DB Vakcollege trainingen en cursussen om zo hun kennis op peil te houden. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat zij de nieuwste technieken en producten kennen en probleemloos kunnen monteren. Om uiteindelijk onze klanten een montage en service te kunnen bieden van het hoogste niveau. ‘Samen groeien naar 'n 9+’ noemen we dat bij DB KeukenGroep.

DB Vakcollege - het opleidingscentrum voor keukenmonteurs
DB Vakcollege - het opleidingscentrum voor de keukenmonteur en sanitairmonteur

Waarom besteden we zoveel aandacht aan onze monteurs?

Binnen DB KeukenGroep streven we naar de hoogste waardering van onze klanten en medewerkers. Een groot deel van ons succes ligt bij onze unieke montage, welke wordt uitgevoerd door eigen monteurs in dienst van DB KeukenGroep. Een vakkundig team van medewerkers met gevoel voor de meest kleine details gaat iedere dag weer voor een perfecte montage van keukens en badkamers.

Het werken met eigen montageteams zorgt ervoor dat wij de kwaliteit van onze montage hoog kunnen houden, om zo de hoge waardering van klanten te behouden. Dat klanten dit waarderen blijkt wel uit het feit dat wij de keukengroep in Nederland zijn met de hoogste klanttevredenheid! Een compliment voor al onze monteurs.

Team keukenmontage

Werken bij DB KeukenGroep

Je gaat werken bij het familiebedrijf DB KeukenGroep. Al onze medewerkers dragen de DB cultuur een warm hart toe, waarvan de belangrijkste kernwaarden zijn: oprecht, betrokken en gedreven. Dat zie je terug in hun werkhouding, ongeacht de functie die ze hebben. Het hechte team van DB KeukenGroep zet zich elke dag weer met plezier en passie in voor een gezamenlijk doel: het ontzorgen van klanten met een droomkeuken of -badkamer.

Wil je meer weten over DB KeukenGroep? Bekijk onze bedrijfsfilm, lees meer over onze geschiedenis of kom gerust een bakkie koffie doen bij één van onze vestigingen. Welkom!

Bedrijfsfilm DB KeukenGroep
"Elke keer als je een keuken perfect oplevert, geeft je dat weer veel voldoening."

Peter Pitlo, keukenmonteur

Vacature-leerling-keukenmonteur
Vacature-keukenmonteur
Vacature-keukenmonteur
Vacature-Keukenmonteur
Meer weten over de opleidingen? Of wil je kennismaken in een informeel gesprek bij één van onze vestigingen? Laat dan hier je gegevens achter.